Vrijdagavond? 

Docu-avond!

Op de eerste en derde vrijdagavond van iedere maand kijken wij naar documentaires. In onze grote zaal staan de stoelen, drinken en de film al klaar, nu jij nog! 

Activiteit | Voor alle leeftijden


Iedere eerste en derde vrijdagavond van de maand kijken we samen naar prachtige films over het heelal en onze plaats daarbinnen. Het gaat om planeten, sterren, aliens en technologie. Schuif aan bij onze filmavond en geniet samen van de rijkdom van ons universum.

 

Nu in de Rabo-zaal

The mechanisms of the universe

In deze serie films leren we over ons zonnestelsel, hoe sterren worden geboren en hoe oerenergie werkt. U komt van alles te weten over zwarte gaten, de oerknal en de super-nova’s. Deze documentaire neemt u mee naar plaatsen ver buiten onze eigen melkweg, een spectaculaire en onvoorstelbaar mooie reis door het heelal. Nog nooit eerder is op deze wijze het universum aan u voorgesteld. Vele vragen worden tijdens de serie beantwoord en nieuwe spannende vragen zullen ontstaan. Het is een fascinerend document dat u niet los zal laten.

Het programma:

 

 • Vrijdag 23 juni: The Universe: De 7 wonderen van ons zonnestelsel in 3D
 • Vrijdag 7 juli: Telescope (nieuw)
 • Vrijdag 21 juli: Mystery of planet 9   Uit de serie How the universe works
 • Vrijdag 4 augustus: Secret history of Pluto
 • Vrijdag 18 augustus: The Universe: Nemesis; the sun’s evil twin in 3D
 • Vrijdag 1 september: Wonders of the Universe
  Afl. 1: Destiny. Hoe werkt het principe van tijd en wat is de rol van tijd in het ontstaan van het heelal en onszelf
 • Vrijdag 15 september: Wonders of the Universe
  Afl. 2: Stardust. Brian Cox onderzoekt de fundamentele vragen van de mensheid: wat zijn we en waar komen we vandaan

Aanmelden?

Aanmelden voor de docu-avond is niet nodig! Kom gewoon lekker aanschuiven. We zijn geopend om 19:00u en starten de voorstelling om 20.00u. Samen maken we er een gezellige avond van. Kijk jij mee? Wij zitten er in ieder geval klaar voor, dus tot vrijdagavond!


Deel dit op social media

Nu in het museum:

Minsken

In de expositie Minsken laten we je het contrast zien tussen goed boerende en arme Friezen uit de 19e eeuw. Ook staan we stil bij de rol van het socialisme.

Archeologie

Tytsjerksteradiel was een uitstekend gebied voor jagers. Er zijn daarom veel bewoningssporen gevonden zoals vuurstenen werktuigen en een van de oudste wagenwielen van Nederland.

Geologie

Als je zwerfstenen doorzaagt, verschijnen soms de mooiste kleuren en patronen. In onze geologie expositie kun je enkele prachtige exemplaren zien.