Cultuurhistorische wandelingen

Hou je van wandelen, natuur en cultuur? Dan is een cultuurhistorische wandeling onder leiding van

een van onze gidsen typisch iets voor jou.

Activiteit | Voor alle leeftijden


Elke zaterdagmiddag in juni, juli en augustus vertrekken er wandelingen, onder leiding van een gids, vanuit ons museum. We wandelen door Burgum en omstreken en genieten van de prachtige natuur en cultuur om ons heen. Burgum heeft een rijke historie die waarschijnlijk aan je voorbij gaat als je jouw wekelijkse boodschappen doet. Leer daarom verder kijken dan je neus lang is en ontdek de prachtige verhalen van ons mooie dorp. 

 

Praktische informatie

De eerste wandeling is op de eerste zaterdag in juni en start om 13:30 uur.  We wandelen ongeveer 5 kilometer en beginnen én eindigen bij ons museum. U kunt bij ons uw fiets of auto parkeren en er is voor en na het wandelen gelegenheid voor een kopje koffie in ons café.

 

Kosten zijn €4,- per deelnemer, voor kinderen t/m 12 jaar slechts € 2,50. Dit is inclusief een kop koffie of thee en alle deelnemers krijgen aansluitend gratis toegang tot het museum en de sterrenwacht. 

 

Reserveren

De wandelingen zijn iedere zaterdagmiddag, reserveer daarom uiterlijk de voorafgaande vrijdag vóór 15.30 uur. Uiteraard horen wij graag eerder of u van plan bent om deel te nemen. Mocht u met een groot gezelschap willen deelnemen, meld dit dan bij uw reservering.

 

U kunt reserveren door te bellen naar 0511 - 46 55 44 of te mailen naar streekmuseum-volkssterrenwachtburgum@hetnet.nl.

 


Deel dit op social media

Nu in het museum:

Minsken

In de expositie Minsken laten we je het contrast zien tussen goed boerende en arme Friezen uit de 19e eeuw. Ook staan we stil bij de rol van het socialisme.

Archeologie

Tytsjerksteradiel was een uitstekend gebied voor jagers. Er zijn daarom veel bewoningssporen gevonden zoals vuurstenen werktuigen en een van de oudste wagenwielen van Nederland.

Geologie

Als je zwerfstenen doorzaagt, verschijnen soms de mooiste kleuren en patronen. In onze geologie expositie kun je enkele prachtige exemplaren zien.